В Альпах з’явиться найвисокогірніша канатна дорога

Новини Світу

Між швейцарськими вершинами Малий Маттерхорн (Klein Matterhorn) і Сіра голова (Testa Grigia) на кордоні з Італією з’явиться найвисокогірніша канатна дорога в Альпах.

Канатну дорогу планують ввести в експлуатацію в 2021 році, повідомляє Swissinfo.

Будівництво замкне інфраструктурний проект під назвою “Триканатна кільцева дорога”, за допомогою якого швейцарський гірський курорт Церматт в кантоні Вале повинен отримати можливість сполучення з італійським гірським курортом Брей-Червінія в автономній італійської провінції Валле-д’Аоста.

Нова дорога стане найвисокогірнішоюї транспортною артерією в Альпах і вже третьою канатною дорогою до Малого Маттерхорну. Проект перевели в стадію конкретної реалізації після того, як екологічний “Фонд збереження й захисту ландшафтів Швейцарії” зняв усі заперечення щодо перспектив та наслідків будівництва підйомника.

Багатоканатні підвісні дороги є проривним інженерно-технічним рішенням, що гарантує посилену вітростійкість і можливість долати значні перепади висот. Що стосується конкретно триканатних доріг стандарту “3S” (два несучих і один тяговий канат), то, крім особливої вітростійкості, вони відрізняються ще низьким енергоспоживанням, збільшеними до 2 500 метрів дистанціями між опорними щоглами, а також підвищеним ступенем надійності.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *