Про розмір субсидії вінничан інформуватимуть персональним повідомленням

Новини Вінниці

Громадян України будуть інформувати про розмір  субсидій  персональним повідомленням. Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева під час години запитань до уряду у Верховній раді.

Глава Мінсоцполітики зазначив, що у повідомленні буде зазначений також розмір виплати для пенсіонерів.

  • Для того, щоб поінформувати одержувача субсидій про нововведення передбачено надіслати кожному персональне повідомлення, в якому буде зазначено розмір субсидії, а також розмір виплати для пенсіонерів, або необхідність звернення до Ощадбанку для тих, хто не отримує пенсії, – повідомив Рева.

За його словами, громадяни мають постійно контролювати споживання комунальних послуг.

  • Механізмом надання житлових субсидій готівкою передбачено, що громадяни мають постійно контролювати споживання своїх комунальних послуг і своєчасну сплату в повному обсязі, а не розмір обов’язкового платежу, як було раніше. Тобто, вони отримають повний рахунок і за повний рахунок повинні будуть заплатити коштами субсидій і своїми власними, які раніше були обов’язковою платою, – додав міністр.

Нагадаємо, Кабінет міністрів направить понад 5,6 млрд гривень на виплату монетизованих субсидій населенню.

Так, середній розмір монетизованої субсидії у березні складе 1681 гривню, при цьому деякі українці отримають 24 тисячі гривень субсидії.

Джерело: РБК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *