Цьогоріч на Вінниччині збудують 22 сонячні електростанції

Новини Вінниці

Іллінецька ОТГ, яка одна з перших з області почала сортувати і заробляти на смітті, а нині активно пропагує еко-тему, планує цього року розпочати будівництво сонячної електростанції для використання у власних цілях. Планова потужність нової СЕС складатиме 510 КВт. Орієнтовно її обслуговуватимуть четверо працівників. Проектуванням і будівництвом займатиметься приватний підприємець – виходець з громади. Як повідомив перший заступник голови Іллінецької міської ОТГ Олег Дмитрик, організаційно-підготовчий етап реалізації проекту розпочався. Виробнича експлуатація об’єкту розпочнеться у 2020 році.

  • Після створення бюджет громади збільшився в чотири з половиною рази. Більшу частину нових надходжень складають податок на доходи фізичних осіб, земельний та єдиний податок. Разом з тим зросли і видатки бюджету – в першу чергу на освіту, медицину, житлово-комунальне господарство та соціально-економічний розвиток. Але це не завадило нам відкрити комунальне підприємство, яке займається благоустроєм, та сміттєсортувальний комплекс, що обслуговує не лише нашу громаду, але й сусідні. Тому коли постало витання зведення сонячної електростанці, ми його підтримали, бо зелені проекти – це одна із «фішок» нашої громади, а підтримка створення підприємства відновлювальної енергетики є продовженням обраної стратегії розвитку Іллінецької ОТГ. Рішення про розроблення детального плану  території земельної ділянки площею 2 га на території Красненьківського старостинського округу для розміщення сонячної електростанції сесія ухвалила ще на початку лютого.

Тим часом за повідомленням Вінницької ОДА цього року на Вінниччині збудують 22 сонячних електростанції сумарною потужністю до 100 МВт. Загалом на Вінниччині станом на 1 січня 2019 року працювали 38 сонячних електростанцій, сумарна встановлена потужність яких становить 121 МВт.

 Олеся ШУТКЕВИЧ

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *