Перспективний план: на Вінниччині планують реалізувати 1 600 проектів вартістю 30 мільярдів

Новини Вінниці

Протягом наступних трьох років у Вінницькій області планується реалізувати 1600 інфраструктурних проектів загальною вартістю близько 30 мільярдів гривень. Таке завдання передбачене перспективним планом розвитку громад Вінниччини на 2019-2021 роки, про підготовку якого сьогодні, 27 лютого, розповів очільник ОДА Валерій Коровій.

За словами пана Коровія, левова частка коштів буде спрямована на реалізацію інфраструктурних проектів. До прикладу: реконструкція злітно-посадкової смуги аеропорту «Вінниця», будівництво вузлової розподільної підстанції, яка дасть можливість додатково підсилити Вінницю електроенергією, будівництво автодорожнього переходу по залізничній колії у місті Вінниця та зведення мосту сполученням Ямпіль – Косеуци. 

Передбачено у перспективному плані і будівництво та ремонт доріг, залучення інвестицій в регіональний розвиток з метою створення нових робочих місць, введення в експлуатацію нових об’єктів у сфері охорони здоров’я, освітній та культурній галузях, втілення низки проектів екологічного спрямування. 

План перспективного розвитку Вінницької області на 2019-2021 роки, за словами Валерія Коровія, після його широкого обговорення буде розглянуто та затверджено на засіданні Ради регіонального розвитку Вінниччини, що відбудеться 7 березня за участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана

За матеріалами: http://www.vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *