У Вінниці з 1-го березня почнуть боротися із «квітковими» браконьєрами

Новини Вінниці

Із першого по 22 березня на території Вінницької об’єднаної територіальної громади проходитиме  операція «Первоцвіт», – повідомляє начальник КП «Муніципальна поліція» Віталій Чигур.  За його словами, вже створено робочу групу, яка патрулюватиме вулиці та ринки міста та виявлятиме порушників, які торгують ранніми червонокнижними квітами.

Таку операцію у Вінниці проводять щороку.  За незаконне придбання та збут рослин, занесених до Червоної книги України, передбачено штрафи від 510 до 1700 грн з конфіскацією (ст.. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Крім того, за один екземпляр незаконної зірваної червонокнижної квітки  передбачено відповідну компенсацію за її знищення. Так,  черемша (цибуля ведмежа) – 62 грн, шафрани (крокуси) та підсніжники – від 49 до 62 грн (залежно від виду), сон-трава – від 37 до 62 грн (залежно від виду).

Повідомляти про факти  продажу червонокнижних квітів можна до Вінницького міського відділу поліції Головного управління Національної поліції України у Вінницькій області за тел. 102,  відділу оперативного реагування «Цілодобова варта» за номером 15-60, в Ситуаційний центр: 067-4-102-101.За матеріалами: www.vmr.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *