У Вінниці за тепло боргують 41% городян

Новини Вінниці

Рівень розрахунків вінничан за спожиті послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання у січні становить лише 59,5 %. Загальна сума боргу перед теплопостачальною організацією станом на вчора, 25 лютого, склала понад 128 млн грн. Серед боржників ТОП-3 «рекордсмени» мають заборгованість у розмірі 280 тисяч грн, 213 тисяч грн та 192 тисяч грн відповідно. Як каже начальник відділу з роботи зі ЗМІ та громадськістю КП Вінницької міської ради «Вінницяміськтеплоенерго» Сніжана Шпікіна, ситуація з розрахунками критична, адже від вчасного розрахунку споживачів за послуги залежить розрахунок теплопостачального підприємства за природний газ.

  • 90 % всіх розрахунків споживачів автоматично йде на розрахунок підприємства з НАК «Нафтогаз України, – пояснює Сніжана Шпікіна. – Через це служба збуту КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» вже розпочала роботу з боржниками, які не сплатили за спожиті послуги і в минулому місяці, і мають борги за попередні періоди. Тож, якщо у вінничан є борг за послуги, їм варто чекати на візит контролерів-ревізорів, які принесуть попередження про необхідність сплатити борг. Якщо сума боргу перевищує 3000 гривень або ж мешканець боргуєте понад два місяці, то мова йтиме про примусове стягнення боргу, це вирішуватимуть у судовому порядку.

Вона додає, що у разі несплати боргу, справа може дійти й до арешту майна, такі санкції застосувати може державна виконавча служба. Коли арештовується майно або його частина, воно виставляється на відкриті торги та відбувається його реалізація. Після реалізації майна, вирученими коштами сплачується борг за послуги.

Нагадаємо, з січня 2019 року у Вінниці зросли тарифи на тепло і гарячу воду (на 22,4 % і 17,5 % відповідно). Нині вінничани при наявності приладів обліку за 1 Гкал теплової енергії сплачують 1377,27 грн (без приладів обліку – 35,24 за 1 м²), гаряча вода з рушникосушкою коштує 90,10 грн за м³ (без рушникосушарок – 83,27 грн). Головною причинною підвищення вартості послуг теплопостачальники називають збільшення ціни на газ.

Олеся ШУТКЕВИЧ

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *