У Вінниці «малювали музику», щоб хвора дівчинка могла поплавати з дельфінами

Новини Вінниці

Вихованиця вінницької студії пісочної анімації, 8-річна Марина Мельник, хворіє на епілепсію. Покращити здоров’я маленької художниціможе дельфінотерапія, гроші на яку збирають всією студією. До завдання підійшли по-мистецьки креативно: влаштували благодійний проект «Малюю музику», що є своєрідним симбіозом виставки, аукціону, музичного концерту та перфомансу. Відбулося дійство сьогодні, 25 лютого, у арт-галереї «Інтершик».

  • У нашому мистецькому проекті «Малюю музику» беруть учать дві студії центру творчості «Артфантазія»: студія художньої творчості та студія пісочної анімації. Представлено 15 картин у техніках живопис та вовняна акварель і пісочна графіка у фотографіях. 11 робіт ми продамо з аукціону: 7 моїх, одна – керівниці студії живопису Наталі Семи і три картини дітей, – розповіла керівниця  студії пісочної анімації Світлана Мелобенська

Аби публіка, серед якої було чимало дітей з художніх студій, не сумувала, торги «розбавляли» музичними номерами. Професійні вокалісти виконували романси, скрипалі та піаністи грали класичні та академічні композиції. Під час музичних номерів майстри пісочної графіки творили свої шедеври, що і було «малюванням музики».

Коли ж на сцену вийшов жіночій хор «Соломія» під керівництвом Назарія Давидовського до «полотна» з піском підійшла сама Марина. Поки дівчата разом із глядачами дружньо співали «Подоляночку», художниця малювала свою «Подоляночку».

Всім покупцям картин Маринка дарувала власноруч зроблені відкритки із надписом «дякую за ваше добре серце».

  • Я дуже вдячна, що ви долучились до моєї мрії. Моя Мрія – бути здоровою. Мама каже: врятуєш одну дитину – врятуєш всесвіт! – звернулася вона до публіки

До слова, під час аукціону вдалося зібрати близько 14 000 гривень.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *