На Вінниччині за пільговою ставкою акцизу розмитнили понад 9 тисяч “євроблях”

Новини Вінниці

22 лютого завершився пільговий період із застосування пониженої ставки акцизного податку для розмитнення транспортних засобів. За період його дії на Вінниччині оформили 9353 транспортних засобів з іноземною реєстрацією, ввезених на митну територію України. Загалом, за підсумками пільгового періоду від оформлення авто на іноземній реєстрації на Вінницькій митниці ДФС до бюджету їх власниками сплачено 405, 2 млн грн. Це при тому, що всього у  зазначений період вінницькі митники перерахували до бюджету 572 млн грн.

Як повідомляє Вінницька митниця ДФС у Вінницькій області, найбільше охочих оформити свою автівку за пільговою ставкою акцизу припало на лютий. Наприкінці пільгового періоду співробітникам митниці доводилося реєструвати по кількасот автівок на день. Пік оформлення «євроблях» припав на 20 лютого, коли вінницькими митниками було зареєстровано 487 таких машин.

«Ажіотаж пояснює тим, що люди «тягнули» до останнього, тобто до завершення періоду митного оформлення легкових авто за новими ставками акцизного податку. Вінницька митниця відпрацювала на всі 100 %. Жодних нарікань з боку громадян не було, – сказав заступник начальника митного поста «Вінниця-Центральний», начальник відділення митного оформлення №1 Олександр Когут.

Нагадаємо, власники авто з іноземною реєстрацією, ввезених на митну територію України, мали можливість оформити їх за пільговою ставкою акцизного податку з 25 листопада 2018 року по 22 лютого (включно) 2019 року. За це період станом на 24 лютого 2019 року митницями ДФС оформлено понад 218 тис. транспортних засобів. Сплачено 13,5 млрд грн. До 23 травня в Україні ще діятимуть лібералізовані норми щодо адміністративної відповідальності для власників автівок. Після цієї дати і при перевищенні строку транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу з іноземною реєстрацією більше ніж на 30 діб, громадянам загрожує штраф у розмірі 170 тис. грн або конфіскація транспортного засобу за рішенням суду.

Олеся ШУТКЕВИЧ

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *