Вінницька художниця Маргарита Журунова отримала президентський грант на свій проект

Новини Вінниці

У Києві відбулося засідання Експертної комісії Міністерства культури України щодо надання грантів Президента України молодим діячам у галузі образотворчого мистецтва для створення і реалізації творчих проектів у 2019 році.

Переможцями конкурсу стали троє молодих художники, серед яких – вінничанка Маргарита Журунова.

  • Експертною комісією на конкурсній основі було прийнято рішення підтримати графіка Журунову Маргаріту Ігорівну (м. Вінниця) на створення і реалізацію артбука «Український бестіарій. Том ІІ» на базі Вінницького обласного краєзнавчого музею, – йдеться у повідомленні на сайті Міністерства культури України.

Нагадаємо, на початку лютого  в академічній залі Вінницького обласного краєзнавчого музею було презентовано  виставку естампу та презентація двох артбуків «Український бестіарій» й «Чорні гори» молодих художників: вінничанки Маргарити Журунової та львів’янина Богдана Локатира.

Довідка. Президентські гранти на реалізацію творчих проектів цьогоріч також отримають художниця Ірина Балтазюк (проект «Код правди» на базі Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури) та живописець Дмитро  Коваль (проект «Таємнича Україна. Нарис історії та сьогодення» на базі Національної спілки художників України).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *