На Вінниччині створення «виборчих пірамід» мав контролювати громадянин РФ (відео)

Відео Новини Вінниці

Злочинній організації, що намагалась створити так звані “виборчі піраміди” для  впливу на вибори президента України, сприяли добути “брудну готівку” правоохоронці, заявив сьогодні,  21 лютого,  заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко.

За його словами,  СБУ спільно з ГПУ та ДБР сьогодні проводить понад 30 обшуків в регіонах держави в межах провадження, відкритого за ознаками створення злочинної організації, що намагалась створити так звані “виборчі піраміди». В реалізації  цієї схеми  брав участь  громадяни РФ  Володимир Рябий, який свого часу був довіреною особою Володимира Жириновського.  До речі, саме  Володимир Рябий у злочинних схемах  відповідав за Вінницьку область.

Для повноцінного функціонування організації та реалізації злочинного наміру використовувалась так звана “брудна готівка”, яка обготівковувалась незаконним шляхом за сприяння працівників правоохоронних органів. Організатори групи та особи, залучені до її діяльності ще на момент побудови організації, до початку діяльності усвідомлювали її протиправний характер та передбачений за вчинення злочину кримінальну відповідальність, – повідомив  заступник голови СБУ.

За матеріалами: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *