Баскетболістка, яка розпочинала кар`єру на Вінниччині, першою з українок гратиме в жіночій НБА

Новини Вінниці

Капітан збірної України Аліна Ягупова у відборі на ЄвроБаскет-2019, в фінальну частину якого вийшла збірна України,  була найрезультативнішою та найефективнішою баскетболісткою.
Нині спортсменка  виступає за турецький «Чукурова Мерсін». Вона набирає по 18,2 очка, робить по 5,4 підбирання та віддає по 6,8 передач у середньому за матч з реалізацією кидків з гри 63,8% у турецькій лізі. Аліна стала зіркою турецького чемпіонату. Спортсменка першою з українських баскетболісток  підписала контракт з командою жіночої НБА «Лос-Анджелес Спаркс». Сезон в американській лізі починається в травні.

Кар’єру в Україні Аліна розпочинала у Вінниці в нині неіснуючому клубі «Регіна-Баскет». Після того була головною зіркою «Дніпра», згодом  перейшла до лав казахстанського «Окжетпеса». За національну збірну України виступає з 2009-го, тобто з 17-річного віку. За молодіжну збірну U-20 зіграла 32 матчі. В середньому набирала 18,1 очка. За юніорську збірну U-18 зіграла 15 матчів. В середньому набирала 25,3 очок.

Довідка. У 2013 році Ягупову було  визнано найкращим молодим гравцем Європи. Наступного року Аліна увійшла до списку десяти найкращих у Європі та номінувалася на звання «Найкращий гравець Європи».

За матеріалами: glavcom.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *