Вінницьким власникам «євроблях»: 22 лютого – останній день пільгової реєстрації авто

Новини Вінниці

У п`ятницю, 22 лютого,  закінчується термін застосування 50% знижки на акцизний податок під час митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією, після чого власники таких авто сплачуватимуть податок за повною ставкою.

  • 22 лютого означає кінець так званого пільгового періоду для розмитнення автомобілів, пільговий період – це 50-відсоткова знижка на акцизний податок. З 23 лютого по 23 травня діятиме загальний режим розмитнення цих авто за повною ставкою акцизного податку, і вже з 24 травня ті, хто своєчасно не виконав митні формальності, платитимуть доволі серйозні штрафи, мета яких – припинення обороту використання таких автомобілів на території України, – повідомив заступник міністра фінансів України Сергій Верланов.  

За словами в.о. заступника голови Державної фіскальної служби України (ДІС) Віктора Кривицького, в останній день дії згаданої знижки на акцизний податок – 22 лютого – всі митниці ДФС працюватимуть до 24 години:

  • Тобто, всі громадяни, які встигли подати декларації до 24 години, і у яких не буде проблем з документами,  будуть оформлені, навіть якщо ми не встигнемо їх оформити 22 лютого, то вони оформлятимуться впродовж наступних днів за відповідним зафіксованим курсом, щоб відпрацювати абсолютно всі декларації, які буде подано до 22 числа до 24 години.

 Пан Кривицький також уточнив, що максимальний штраф, що стягуватиметься митницями за несвоєчасне розмитнення авто на єврономерах, становитиме 170 тис. грн, а також штраф за порушення вимог Митного кодексу збільшиться з 8500 грн до 17 тис грн.

За матеріалами: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *