Володимир Гройсман – про звільнення вінничан із керівних посад у Києві

Новини Вінниці

Сьогодні, 18 лютого, в інтерв’ю LIGA.net прем`єр-міністр України вінничанин Володимир Гройсман відповів на запитання щодо звільнення з посад його  підлеглих та земляків Максима Мартинюка та Мирослава Продана.

Ви нещодавно втратили кілька своїх креатур, мова про міністра АПК Максима Мартинюка і голову ДФС Мирослава Продана. Останній пішов з посади після розслідування. Чим ви можете пояснити інтерес ГПУ до ваших підлеглих?

– Це питання до Генпрокуратури. Для мене немає в уряді моїх і чужих людей. Неправильно за такими критеріями ділити урядовців. Є люди, яких я знаю більше або менше. Знаєте, хто привів Мартинюка? Він потрапив у міністерство за особистою пропозицією Тараса Кутового  (попередній міністр АПК – Ред.). Я навіть пальцем не поворухнув, щоби це відбулося. Тепер він вирішив змінити свою роботу, і я не став його стримувати. Це не має стосунку до правоохоронних органів.

Про Мирослава Продана. Він прийняв рішення піти у вересні-жовтні. Багато часу просив мене його звільнити. Я дав йому таку нагоду, коли ми вирішили реформувати ДФС. Важливо, щоби всі, хто міг претендувати на посаду, не були в керівництві служби.

Нагадаємо, 6 лютого за заявою  Максима Мартинюка, його було звільнено з посади в. о. міністра аграрної політики та продовольства.  Торік, у  серпні  за власним бажанням пішов у відставку з посади в.о.начальника ДФС Мирослав Продан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *