Берлін скликає конференцію із роззброєння

Новини Світу

Німеччина ставить одною зі своїх цілей, зокрема під час непостійного членства в Раді Безпеки ООН в 2019-2020 роках, започаткування широкого діалогу з роззброєння.

З цією метою в середині березня буде скликано міжнародну конференцію, поінформував у Мюнхені на конференції з безпеки міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас.

  • Ми повинні працювати разом для того, щоб технологічна еволюція нових типів зброї не підірвала всю архітектуру безпеки, яку ми знаємо. З цієї причини 15 березня в Берліні відбудеться міжнародна конференція з метою ініціювання діалогу про те, як контроль над озброєннями може забезпечити стабільність і в 21-му столітті, – проанонсував Маас захід.

Він зазначив, що порушення угод викликають підозру. А саме сьогоднішнє поводження Росії з контрактом ДРСМД демонструє ті негативні наслідки, які це може мати для безпеки всіх причетних, але насамперед, Європи. Особливо з огляду на кризу щодо збереження Договору потрібно більше діалогу між американцями, європейцями та росіянами, переконаний німецький дипломат.

Але є потреба також залучати інших учасників – передусім Китай – до більш тісного обговорення питання контролю над озброєннями.

  • Криза ДРСМД показує, що ми повинні думати про ядерне роззброєння і контроль над озброєннями більш глобально, ніж будь-коли. Німеччина розпочне це у квітні, коли ми будемо головувати в Раді Безпеки ООН, – пообіцяв Маас.

Він додав, що це завдання заради спільної безпеки, роззброєння і контролю над озброєннями навряд чи принесе прості швидкі перемоги», але враховуючи велике значення міжнародної архітектури контролю над озброєннями, над цим треба працювати.

  • Ми не можемо програти за кілька років те, що було побудовані протягом багатьох десятиліть. Це теж є ключовим завданням трансатлантичного партнерства, – підкреслив Маас.

Мюнхенська конференція з безпеки проходить з 15 до 17 лютого. У ній беруть участь майже 600 гостей, зокрема, понад 30 голів держав і урядів і понад 80 міністрів оборони та закордонних справ.

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *