1 600 гривень на місяць: у вінницькій міськраді пояснили, як отримати гроші на «муніципальну няню»

Новини Вінниці

У департаменті соціальної політики вінницької міської ради роз’яснили правила отримання відшкодування на послуги няні. Аби отримати грошову допомогу мешканці Вінниці з дітьми до трьох років мають звернутися до управління соціального захисту населення за місцем проживання (ЦАП «Прозорий офіс» вул. Космонавтів будинок 30 або ЦАП «Прозорий офіс» вул. Брацлавська будинок 85) і надати:

– заяву про надання компенсації послуги «муніципальна няня»;

– копію договору між отримувачем послуги та «муніципальною нянею»;

– документи що підтверджують витрати на оплату муніципальній няні послуги з догляду за дитиною (може бути: чек, розрахункова квитанція, виписка з банківського рахунку);

– копію свідоцтва про народження дитини;

– копію паспорта отримувача компенсації послуги «муніципальна няня»;

– документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податку заявника;

– рішення про встановлення опіки (у разі наявності) ;

– заяву із зазначенням рахунка відкритого у банківській установі на ім’я заявника.

Допомога призначається у розмірі прожиткового мінімуму для дітей віком до шестирічного віку (з 01.01.2019р – 1626 грн.) на термін визначений у договорі.

Право на отримання нової державної допомоги мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які є  батьками (усиновлювачами), опікунами дитини віком до трьох років і на законних підставах проживають на території  України та уклали у  письмовій формі  договір про здійснення догляду з муніципальною нянею. У договорі необхідно зазначити: назву послуги, її  обсяг із зазначенням конкретних заходів, умови та термін надання, вартість, а також періодичність оплати, відповідальність сторін. 

Муніципальною нянею може бути будь-яка фізична особа підприємець чи юридична особа яка надає послугу з догляду за дитиною.

Виплата компенсації здійснюється щомісяця за умови подання заявником до 5 числа місяця  в управління соціального захисту населення підтверджуючих документів про витрати на оплату послуги з догляду за дитиною «муніципальній няні».

Нагадаємо, Порядок відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років «муніципальна няня» затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019 року.

За матеріалами: http://www.vmr.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *