На Вінниччині відбудеться 14-й Фестиваль мистецтва довкілля “MITHOGENEZIS”

Новини Вінниці

Сьогодні, 15 лютого, у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відбудеться презентація виставки робіт,  створених під час Міжнародного зимового Фестивалю land art “Міфогенез 2018”. А 22 лютого на цій виставці  буде дано офіційний старт «Міфогенезу 2019»

Міжнародний зимовий Фестиваль land art “Міфогенез” щорічно проводився на Вінниччині з 2006 року. Цьогоріч він відбудеться чотирнадцятий раз – із 22 по 24 лютого.

До участі в проекті долучаються митці з Польші, Литви та п`яти міст України.

За словами куратора Фестивалю та голови ГО «Лабораторія актуальної творчості» Олександра Никитюка, головна концепція проекту залишається незмінною – “Міфогенез” як визначення створення, продукування новітнього міфу є назвою проекту, який визначає його тематику. Створені учасниками, в контексті загальної назви проекту об’єкти land-art, виконують завдання “Міфогенезу” і візуалізують відчуття сучасності через художній образ. Результатом є виникнення дискурсивного поля між глядачем і створеним художниками новим міфологічним простором.

Особливість land-art як напрямку і форми сучасного мистецтва – в інтимності самого творчого процесу. Художники взаємодіють з середовищем не публічно, до глядача проекти land art доходять, практично, лише у вигляді виставок, складених з фото і відео документації як результату. Учасники цьогорічного проекту протягом 22-24 лютого створять на території міста Вінниця та на Немирівському скіфському городищі об`єкти ленд арту (мистецтва довкілля). Із фотоматеріалу буде сформована експозиція для презентації протягом 2019 року в містах України та за кордоном.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *