NASA успішно висадила на Марсі «крота»

Новини Світу

Місія InSight американської космічної агенції NASA успішно посадила на поверхні Марса свій другий дослідницький інструмент. Зонд теплового потоку під назвою HP3 був висаджений з борту посадкового модуля «рукою» робота і розміщений поруч з сейсмометром SEIS, який був доставлений на сусідню планету в грудні, пише BBC.

Разом з бортовою радіо системою ці сенсорні системи будуть використовуватися для дослідження внутрішніх порід Марсу. Це дозволить краще зрозуміти підземну активність на планеті, а також те, як породи розшаровані глибоко під поверхнею.

HP3 – це інструмент, розроблений в Німеччині. Він має вбудованого «крота», який здатен бурити до п’яти метрів вглиб.  Французька ж система SEIS буде намагатися зафіксувати «марсотруси», а також удари метеоритів. Ця інформація дозволить відтворити повну картинку про структуру Марса: від його ядра і до кори.

Крім того, SEIS буде відстежувати бурові роботи HP3. Тому що місцеві вібрації теж можуть багато розповісти про природу підземних порід в конкретній місцевості.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *