Чому у Вінниці скасували концерт за участі кандидата у Президенти, – ГМ ОПОРА

Новини Вінниці

У Вінниці скасовано концерт Студії «Квартал 95» за участі кандидата у Президенти Володимира Зеленського. Захід мав відбутися у Будинку офіцерів 14 лютого.

Концерт анонсувався заздалегідь, вартість квитків становила від 350 до 1850 грн, також, за інформацією ОПОРИ, розповсюджувалися безкоштовні квитки для учасників АТО.

Проте користувачі онлайн-сервісу з продажу квитків, які придбали квитки на запланований у Вінниці на 14 лютого концерт студії «Квартал 95», отримали повідомлення про скасування цього концерту та про спосіб повернення коштів. До речі, на цей же день було заплановано концерт у Рівному, про що йдеться на офіційному сайті «Кварталу».

Також 12 лютого на сторінці «Команда Зеленського» у соціальній мережі Facebook було оприлюднено відеоповідомлення про скасування цього концерту. Відео супроводжується таким підписом: «Говоримо відкрито! На жаль, Квартал 95 і Володимир Зеленський не зможуть провести концерт у Вінниці. Концерт був запланований в Будинку Офіцерів, що підпорядковується Міністерству Оборони України. Через це вони отримали заборону! Дивіться коротке відеопояснення і чекайте на наступний запланований концерт! Вибачте їх всіх!».

У коментарі представниці Громадянської мережі ОПОРА тимчасово виконуюча обов’язки начальниці розташованого у Вінниці 60-го Будинку офіцерів Збройних Сил України, начальниця університету українознавства 60-го Будинку офіцерів Наталія Колодяжна розповіла, що у Будинку офіцерів не можна проводити заходи за участі кандидатів у Президенти, оскільки це приміщення зареєстроване як військова частина.

Зокрема, Наталія Колодяжна зазначила: «Згідно статті 64 Закону України «Про вибори Президента України» на території військових частин заборонено перебування кандидатів у Президенти, оскільки 60-й Будинок офіцерів є структурою Міністерства оборони. Ми написали лист на Студію «Квартал 95» про перенесення їхнього концерту на інший майданчик у місті Вінниця у зв’язку з непорушенням закону про вибори. Як ви знаєте, військові поза політикою, жодних агітаційних листівок чи агітації на території Будинку офіцерів не було і не має бути, і не буде в майбутньому. Йшли перемовини нашого керівництва з їхнім керівництвом, це було ще в грудні місяці, коли ми ще не знали, що він подасть документи, буде балотуватися. Розірвання договору не було, бо договору не було. В реєстрі, якщо правильно читати той реєстр, написано свідоцтво про реєстрацію військової частини об’єктом господарської діяльності».

Відповідно до частини 2 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України»:«У військових частинах (формуваннях) та в установах виконання покарань і слідчих ізоляторах передвиборна агітація обмежується. Відвідання військових частин (формувань) та установ виконання покарань і слідчих ізоляторів окремими кандидатами на пост Президента України чи їх довіреними особами забороняється. Зустрічі цих осіб з виборцями організовуються відповідними окружними виборчими комісіями разом з командирами військових частин(формувань) або керівниками установ виконання покарань і слідчих ізоляторів з обов’язковим повідомленням не пізніш як за три дні до дня зустрічі усіх довірених осіб кандидатів на пост Президента України у відповідному територіальному окрузі.

Як раніше повідомляла ОПОРА, у Кропивницькому «Ліга сміху» перед платним концертом провела безкоштовний, в Івано-Франківську під час благодійного концерту Володимир Зеленський став «Петром», який може отримати строк, в Ужгороді Студія «Квартал 95» дала додатковий безкоштовний концерт, на який проходили лише за запрошенням, в Одеській області зафіксували агітацію за кандидата у Президенти на концертах, у Львові Студія «Квартал 95» провела безкоштовний концерт для різних соціальних груп, у Житомирі Студія «Квартал 95» перед платним концертом провела безкоштовний з ознаками агітації, від час концертів «Ліги сміху» в Ірпені та Броварах здійснювалася агітація за Зеленського, перед концертом «Ліги сміху» в Херсоні транслювали агітаційний ролик Зеленського.Наталія Величко, координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *