Виробники курятини встановили абсолютний рекорд з експорту

Новини України

Україна суттєво наростила експорт м’яса. Про це розповів заступник директора Національного наукового центру “Інститут аграрної економіки” Микола Пугачов, передає  прес-служба Інституту.

Він розповів, що лише за рік загальний обсяг експорту продукції м’ясної групи зріс на 21,6%, 646 млн дол. США.

  • Характерною тенденцією 2018 року стало посилення позицій м’ясопродукції українського виробництва на міжнародному ринку за рахунок курятини, – підкреслив він.

Виробники курятини встановили абсолютний рекорд з експорту м’яса птиці, продовжив експерт. За кордон було поставлено 329 тис. т продукту, зазначив Пугачов.

В основі торішнього успіху виробників м’ясопродукції – відкриття та закріплення нових ринків збуту. Необхідність у цьому постала після втрати ринку РФ, каже експерт.

Так, торік українське м’ясо найкраще купували у ЄС, у країнах Близького Сходу та СНД. Понад 35% продукту закупили країни Європи, розповів Пугачов.

  • Лідируючу позицію у рейтингу імпортерів вітчизняного м’яса другий рік поспіль утримують Нідерланди (17,9%). Значними є також частки Словаччини (9,3%), Саудівської Аравії (9,0%), Білорусі (8,4%), Іраку (7,0%), Азербайджану (6,1%) та Німеччини (5,0%), – розповів він.

Україна не збавлятиме темпів експорту м’яса цьогоріч, прогнозує експерт.

  • У січні 2019 року експорт цього виду продукції перевищив показники відповідного періоду 2018 року на 18% і склав 45,6 млн дол. США, – резюмував експерт.

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *