У«Вінницяміськтеплоенерго» пояснили причину «завеликих» платіжок за опалення та гарячу воду

Новини Вінниці

Комунальне підприємство «Вінницяміськтеплоенерго» звернулося до абонентів із роз’ясненням щодо платіжок за січень. Вступити у діалог комунальників «підштовхнула» невдоволення містян завеликими рахунками за опалення та гарячу воду.

У підприємстві пояснили: вимушено підвищили вартість послуг на 20%, однак і при цьому вінницькі тарифи є одними з найнижчих в Україні.

  • Хочемо зауважити, що платіжки, які Ви отримали в цьому місяці, – це нарахування за минулий місяць січень. Як ми повідомляли неодноразово і на нашому сайті, і в інформаційних виданнях міста, з 1 січня підвищився тарифна теплову енергію за 1 гігакалорію (Гкал) на 20%.  На зміну тарифів вплинуло підвищення вартості природного газу для населення відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, а природний газ – це необхідна та невід’ємна складова для надання послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання споживачам. Але наголошуємо на тому,  що на сьогодні в КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» – одні з найнижчих тарифів на теплову енергію для населення по всій Україні, –заявили у «Вінницяміськтеплоенерго»

Тепловики нагадують: кількість спожитої теплової енергії будинком залежить від температури зовнішнього повітря. Чим вона нижча, тим більше теплової енергії споживає будинок, тим більші нарахування. Січень, при цьому, видався холодний, середня температура повітря була близько – 10оС, тож будинки «з’їли» багато тепла.

  • Шановні споживачі! Ми всім наполегливо радимо: перед тим, як зводити наклеп на підприємство, спочатку з’ясуйте ситуацію та ознайомтеся з нормами, відповідно до яких здійснюються нарахування за послуги! КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго»  здійснює нарахування лише відповідно до законодавства! – звертається до містян установа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *