«Вінницяоблводоканал» готує мапу водомереж Вінниці

Новини Вінниці

Підприємство «Вінницяоблводоканал» готує мапу водомереж Вінниці. Власне, карту створюватиме компанія «ЕПТІСА Сервісіос де Індженеріа С.Л», з якою «Вінницяоблводоканал» підписав контракт щодо консультаційних послуг.  Компанія проаналізує міські мережі водопостачання та розробить географічну інформаційну систему та гідравлічну модель. Такий аналіз суттєво спростить вирішення задач, що пов`язані з відстеженням аварійних ситуацій , з профілактичним ремонтом водомереж тощо. Роботи фінансує Міжнародний банк реконструкції та розвитку в рамках  “Другого проекту розвитку міської інфраструктури”.

  • Карта зберігатиметься на підприємстві «Вінницяоблводоканал» та  в управлінні архітектури. У відкритому доступі її не буде, бо це стратегічний документ, – розповідає керівник робочої групи управління проектом Олександр Якименко . – Ми сподіваємося ,що з часом будуть розроблені аналогічні карти газових, електричних  та теплових мереж у Вінниці, щоб існувала одна загальна карта всіх стратегічних мереж, такий собі електронний кадастр. Адже сьогодні є випадки, коли , наприклад, газовики при ремонті своїх мереж можуть пошкодити водомережу, бо про неї вони не знають. Тут треба врахувати, що система водомереж у Вінниці доволі поважного віку, і не всі мережі  – на обліку. Така карта дасть можливість регулювати і тиск води у мережі.

Нагадаємо,  з  29 по 31 січня  у Вінницю перебував  Сіксто Бланко Дієго,  ключовий експерт-інженер  з гідравлічного моделювання.  За його участі спеціалісти «Вінницяоблводоканал» обговорили роботу щодо підготовки загальної  конфігурації системи,  наповнення Геоінформаційої системи та коригування наявної інформації про мережі водопостачання та водовідведення  Вінниця.

За інформацією: прес-служба підприємства  «Вінницяоблводоканал»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *