SMS-ку за проїзд у транспорті: у вінницьких трамваях та тролейбусах з’явилась нова послуга

Новини Вінниці

Мешканці та гості Вінниці відтепер можуть розрахуватись за проїзд у муніципальному транспорті за допомогою SMS. Щоправда, послуга доступна лише для абонентів компанії «Київстар», яка і запровадила «ноу-хау». Співпрацю із міською радою мобільний оператор здійснюватиме на основі меморандуму, підписаного сьогодні, 12 лютого.

Щоб скористатися послугою, треба лише відправити SMS з кодом маршруту (наліпки з кодами мають бути у кожному трамваї та тролейбусі) на номер 877. Протягом 1-2 хвилин з рахунку на вашому мобільному знімуть суму, рівну вартості проїзду, після чого ви отримаєте повідомлення про успішно проведену грошову операцію. Воно і буде вашим «квитком».

У міській раді зазначають: SMS-квитки у транспорті – тільки початок співпраці Вінниці та компанії «Київстар». У планах, зокрема, запровадження mobil-id – цифрового підпису, з яким містянам буде легше отримати адміністративні послуги за допомогою мобільного телефону чи комп’ютера. Мобільний оператор готовий піти ще далі:

Повідомлення на номер 877 – безплатне, однакзауважте, що після придбання квитка на вашому рахунку має залишитись щонайменше 3 гривні. Тож, аби один раз проїхати у вінницькому трамваї, ваш «Київстар» має бути поповнений як мінімум на 7 гривень. Термін «придатності» SMS-квитка – 60 хвилин.

  • У театрах, кінотеатрах, музеях, також необхідно відкривати послугу SMS-оплати, і ми крок за кроком будемо працювати у цьому напрямку, – сказав директор з розвитку бізнесу на корпоративному ринку «Київстар» Євген Кражан

Додамо, що у «Київстар» вже зараз розглядають можливість надати вінничанам послугу придбання проїзних талонів на тиждень чи місяць за допомогою SMS.

                                                                                      Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *