Закон не порушено: Коровій, Гижко, Крученюк у день форуму на підтримку Порошенка були у відпустці

Новини Вінниці
  • У Вінниці держслужбовці взяли участь у форумі на підтримку Петра Порошенка, – таке повідомлення надійшло від ГМ ОПОРА. 

В інформації йшлося про те, що минулої п`ятниці, 8 лютого, відбувся форум  «Громадська ініціатива Вінниччини: #Команда_Порошенка» – «РАЗОМ 21 рік» – 1998-2019», під час якого представники влади та громадськості виступали на підтримку кандидата у Президенти Петра Порошенка.

  • Серед учасників заходу були народний депутат України Григорій Заболотний, голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій і його заступники Андрій Гижко та Олександр Крученюк Слід зазначити, що спостерігачу Громадянської мережі ОПОРА наразі не відомо, чи перебували у відпустці службові та посадові особи органів влади та самоврядування в той день, коли брали участь у форумі на підтримку кандидата в Президенти Петра Порошенка. Проте нагадаємо, що в пункті 2 ч. 1 ст. 64 Закону України «Про вибори Президента України» зазначено, що участь у передвиборній агітації забороняється органам виконавчої влади, органам влади Автономної Республіки Крим та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам, їх посадовим і службовим особам у робочий час (крім випадків, коли відповідна особа є кандидатом на пост Президента України). У разі недотримання зазначеної вимоги такі дії можуть містити ознаки адміністративного правопорушення передбаченого ст. 212-10 КУпАП (Здійснення передвиборної агітації особою, участь якої у передвиборній агітації заборонена законом), – зазначається в матеріалі ГМ ОПОРА.

Чи порушили закон очільники області своєю участю у форумі? Ситуацію прокоментувала начальниця відділу з питань персоналу апарату Вінницької ОДА Наталія Поліщук. За її словами, голова ОДА Валерій Коровій та його заступники Андрій Гижко та Олександр Крученюк 8 лютого офіційно перебували у відпустці. Відповідні документи  є у відділі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *