“Вінницькі пацани” The Hypnotunez сподобалися Данилку, але на “Євробачення” не пройшли (відео)

Відео Новини Вінниці

У суботу, 9-го лютого, відбувся перший півфінал Нацвідбору на “Євробачення”. Із восьми учасників, котрі боролися за право представити нашу країну на пісенному конкурсі в Тель-Авіві, до фіналу прорвалися троє: MARUV, Brunettes Shoot Blondes та YUKO.

Саме їм вдалося в сумі набрати найбільшу кількість балів.

Склад журі не змінився з минулого року: Джамала, Андрій Данилко та Євген Філатов, Вони виставили учасникам такі оцінки: The Hypnotunez – 1 бал, LETAY – 2, BAHROMA- 3, Віра Кекелія – 4, ЦеШо – 5, MARUV – 6, Brunettes Shoot Blondes – 7, YUKO – 8.

 

Глядачі ж, в яких цього року на голосування було лише 20 хвилин, вирішили хіба що трішечки інакше: The Hypnotunez – 1 бал, Віра Кекелія – 2, LETAY – 3, BAHROMA – 4, YUKO – 5, ЦеШо – 6, Brunettes Shoot Blondes – 7, MARUV – 8.

Першими виступали The Hypnotunez. Крім самої пісні, “вінницькі пацани” чарували аудиторію джентльменськими костюмами та рожевими шкарпеточками, а ще таким самим пасмом волосся фронтмена. 

 

Причому Данилко встиг заявити, що бачить гурт у фіналі – принаймні на той момент, доки ще не побачив інших учасників. На думку ж Філатова, виступ просто “не вмістився в телеекран”, така потужна в колективу енергетика. А от Джамала була скептичніша: пісню The Hypnotunez вона не бачить на “Євробаченні”, бо за правилами конкурсувокал там іде наживо, а інструменти – ні, відтак на конкурсі музиканти були би позбавлені можливості імпровізувати і загубилися би.

Далі вийшов гурт LETAY ізретро-цирковим номером, у кінці якого вокаліст у буквальному сенсі відлетів на повітряних кульках.

 

Власне, Данилкові номер заважав слухати пісню. Він порівняв його із “випускним циркового училища”. 

Віра Кекелія в золотій сукні та хутрі на плечах, яке потім ефектно відкинула, не уникнула порівнянь із Мерилін Монро.

 

Джамалі в її виступі не вистачило лоску, на її думку, Віра була надто напружена. Але у фіналі вона Кекелію, безперечно, бачила, бо та таки “wow”. Віриного вогню забракло й Данилкові, мовляв, пісня хороша, але не більше.

Колектив ЦеШо частково надягнув окуляри а-ля Гаррі Поттер і мімімішні шапочки з помпонами, ще й м’яку ляльку прихопив, а от співав про ненависть, зокрема до “Євробачення”.

 

Джамала зрозуміла, що на сцену вийшли люди з сильним меседжем, і їй дуже сподобалося. Данилко ж зазначив, що музиканти “світлі та хороші”, але “помилилися дверима”, бо цей перфоменс, а не пісня – не для “Євробачення”.

YUKO виступили з “електронною” інтерпретацією народної пісні з Житомирщині.

До слова, вокалістка гурту Юля Юріна не стала приховувати, що вона – громадянка Росії, відтак коли виступає у цій країні, то виступає “у себе вдома”.

 

Журі виступ дуже вподобало. “Співала як пластинка”, – такою стала висока похвала Джамали.

Далі виступала MARUV у супроводі сексі-дівчат, які спокусливо вигиналися і плазували сценою. “Інтелігентна провокація”, – так співачка Анна Корсун описала свій жанр. А щодо своїх виступів у Росії артистка зазначила, що це її спосіб нести мир.

 

Зацініть вираз обличчя Джамали )

Джамала зізналася, що пісню”Siren song” вона буквально заслухала в машині, але градус провокації радила би зменшити. Вона побоюється, що номер MARUV підпаде під категорію 18+, і це зашкодить на “Євробаченні”.

А Данилко, навпаки, хотів би побільше провокації і гурт у фіналі Нацвідбору таки бачить.

Гурт Brunettes Shoot Blondes свій диво-мега-рояль, про який мережа останнім часом аж гула, зібрали самі. І він їм наче дитина.

 

Щоправда, Андрій Данилко наголосив на тім, що на “Євробаченні” підключити інструмент буде не можна, але ж саме він і є головною фішкою номеру, а стане просто реквізитом. Джамала ж вважає, що рояль усе одно лишиться елементом шоу, а пісня – “як мед на вуха”. Філатов поставив колективу “5” і за номер, і за винахід.

Останніми у першому півфіналі виступали хлопці BAHROMA, які вже раз пробували прорватися на “Євробачення” в 2011-му. Джамала відзначила “круту лірику” і побажала, щоби такої музики було більше. А от Данилко лаконічно сказав, що це пісня не для “Євробачення”.

Нагадаємо, другий півфінал відбудеться 16-го лютого, а фінальна битва, тобто фінал, 23-го.

Відео з YouTube, фото з соцмереж, зокрема з Instagram “Євробачення” в Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *