Липовецькій міськраді через суд сплачено 490 тис. грн збитків, завданих сільгосптовариством

Новини Вінниці

Установлено, що на Вінниччині одним із сільськогосподарських підприємств використовується земельна ділянка площею понад 3 га у м. Липовець, на якій розташовані належні підприємству об’єкти нерухомого майна – нежитлові будівлі та будівля їдальні. Документи, які посвідчують право власності чи право користування земельною ділянкою, підприємством не отримані, плата за землю у повному обсязі не сплачена.

За ініціативи прокуратури Вінницької області, Липовецькою районною державною адміністрацією сільськогосподарському підприємству нараховано збитки в розмірі неодержаних Липовецькою міською радою доходів (плати за землю) за 2014-2017 роки, що склали 490 тис. гривень.

Оскільки ці збитки підприємством добровільно не сплачено, прокуратурою подано позов про стягнення їх в судовому порядку.
Рішенням господарського суду Вінницької області, яке залишено в силі постановою Рівненського апеляційного адміністративного суду та постановою Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, позов прокуратури Вінницької області задоволено повністю: з підприємства стягнуто на користь Липовецької міської ради 490 тис. гривень.

Судове рішення реально виконано.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *