Наркотики та боєприпаси з АТО ховав удома житель Козятинського району

Новини Вінниці

46-річний чоловік у власному будинку переховував боєприпаси, привезені з зони проведення Операції об’єднаних сил. Крім того на горищі будинку правопорушника слідчі виявили майже два кілограми рослин конопель. Поліцією розпочато розслідування за двома статтями Кримінального кодексу України. 

Санкціонований обшук проводився 6 лютого на підставі ухвали Козятинського районного суду, в рамках відкритого кримінального провадження . В одній з кімнат будинку, в дивані, поліцейські виявили три магазини до автомата Калашникова, три освітлювальні ракетниці, шумову шашку та 67 детонаторів. Також на горищі будинку слідчі виявили речовину рослинного походження, зовні схожою на коноплі. 

Зі слів чоловіка, наркотики виростив сам, для власних потреб. Боєприпаси – привіз два роки тому з Сходу країни. 

Вилучені під час обшуку речові докази направлені на експертизу. 

Слідчим відділенням поліції відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.1 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). За такі правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

За інформацією: Відділ комунікації поліції Вінницької області 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *