Еквадорський студент вінницького вишу розробив проект підвищення сейсмостійкості будівель

Новини Вінниці

Еквадорський студент Вінницького національного технічного університету Гальярдо Проаньо Едісон Ксавьер здобув друге місце на Х міжнародній науково-практичній конференції-конкурсі студентів та молодих вчених «Комп’ютерні технології в архітектурно-будівельному проектуванні».

Фахові змагання відбувалися 29 січня у Національному авіаційному університеті за підтримки компанії «Ліра-САПР». Тема роботи Гальярдо Проаньо — «Конструктивні заходи підвищення сейсмостійкості багатоповерхових житлово-громадських каркасномонолітних будівель». Науковий керівник еквадорського студента ВНТУ — кандидат технічних наук, доцент кафедри будівництва, міського господарства та архітектури Валерій Андрухов.

Тему для свого дослідження Гальярдо обрав невипадково. Його Батьківщина, Еквадор, розташована в межах так званого Тихоокеанського вогняного кільця. Землетруси тут потужні і трапляються досить часто. Не так давно — 16 квітня 2016 року в еквадорському місті Манта стався землетрус магнітудою7,8 за 9-тибальною шкалою.

Як базовий варіант будівлі Гальярдо аналізував шестиповерховий готель з паркінгом. І дійшов висновку — забезпечити сейсмостійкість будівлі в районах з інтенсивністю коливань 8 балів можна за рахунок введення гумово-металевих сейсмоізоляторів в вертикальні конструктивні елементи несучої системи будівлі.

Гальярдо, як призер конкурсу, отримав комерційні ліцензійні версії програмних комплексів ЛІРА-САПР, МОНОМАХ-САПР, ЕСПРІ, САПФІР.

А кафедра БМГА, від якої виступав еквадорський магістрант ВНТУ, отримала безкоштовний комплект програм для навчання АсаdemicSet 2018.

За матеріалами: http://impuls.vntu.edu.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *