У замку хрестоносців XI століття виявили таємну кімнату

Новини Світу

У сирійському замку хрестоносців Крак-де-Шевальє знайшли таємну кімнату, точне призначення якої поки що не встановлено. 

Про це повідомляє Naked Science з посиланням на російські ЗМІ. Зазначається, що Крак-де-Шевальє — фортеця Госпітальєрів, релігійно-європейського військового ордену, який сформувався приблизно в 1099 році.

На Близькому Сході Орден, серед іншого, забезпечував безпеку християнських паломників. Фортецю заснували у 1031 році, вона розташована за 60 кілометрів від міста Хомс.

Фортеця роками приваблювала професійних вчених та любителів історії зі всього світу, але громадянська війна в Сирії залишила на об’єкті відбиток. Так, ще у 2013-му фортецю захопили бойовики, а наліт ВВС Асада зруйнував одну з веж. Відбити фортецю у бойовиків вдалося лише в 2014 році.

За словами доглядача фортеці Мухаммада Харірі, зараз вдалося знайти таємну кімнату. Підказкою став пролом в стіні, а також простір, який вона приховувала.

  • Ми розібрали кладку й виявили кімнату, про існування якої ніхто не підозрював, – заявив Харірі.

У кімнаті знайшли ємності та піч. Це наштовхнуло науковців на думку, що її могли використовувати для вироблення вина. Водночас, це могла бути пральня. На думку доглядача, приміщення, можливо, було замуровано мамлюками після того, як вони захопили фортецю.

Знайдені зразки вже відправлено на експертизи, які допоможуть встановити функції кімнати.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *