«Подивіться, де ваш паспорт!»: вінничанам радять провести «ревізію» документів напередодні виборів

Новини Вінниці

Мешканцям Вінниччини, які планують проголосувати на президентських виборах, рекомендують якомога швидше відшукати свої паспорти. Таку пораду громадянам сьогодні, 6 лютого, дав начальник управління Державної міграційної служби у вінницькій області Борис Наливайко.

За словами посадовця, наявність паспортів обов’язково слід перевірити найближчим часом, адже є ризик не встигнути відновити втрачений документ до дня виборів.

  • Дуже багато громадян беруться шукати паспорти у день виборів, і в деяких випадках не можуть їх знайти. Тож раджу подивитись де ваш паспорт,і, якщо його немає, відновити його

Відновити паспорт можна в будь-якому відділенні Державної міграційної служби чи в центрах надання адміністративних послуг. Термінове відновлення документу (протягом 10 робочих днів) коштує 366 гривень, звичайне (протягом 20 робочих днів) – 279 гривень.

До слова, якщо вам виповнилося 25 чи 45 років і ви не встигли до виборів вклеїти фотокартку у паспорт-книжечку чи замінити його на ІD-картку, вам не мають права відмовити у голосуванні. Так само вам не відмовлять у праві на волевиявлення через розбіжності у вашій виборчій адресі чи через відсутність відомостей про реєстрацію у ІD-картці.

Нагадаємо, вибори Президента України відбудуться 31 березня. Право голосу мають громадяни віком від 18 років за умови пред’явлення паспорта.

                                                                              Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *