Кабмін оприлюднив заяву з приводу усунення Супрун

Новини України

Уряд України стурбований тиском, який здійснюється з метою зупинки реформування галузі охорони здоров’я під керівництвом команди Міністерства охорони здоров’я. Про це йдеться в заяві Кабінету міністрів у зв’язку з рішенням суду про відсторонення в. о. голови МОЗ Уляни Супрун, передає “Урядовий портал”.

У заяві йдеться, що “з моменту приходу в Міністерство ця команда оголосила війну тим корумпованим схемами, які процвітали в області роками, і це не головна причина того, чому проти Супрун та її команди була розгорнута справжня війна”.

У Кабміні відзначають, що “Міністерством охорони здоров’я, за підтримки уряду України, розпочато впровадження в галузі змін, які потрібно було починати вже давно”.

  • Саме цією командою реалізується політика уряду, спрямована на впровадження програми доступних ліків, подолання корупційних схем у закупівлі ліків, реформування первинної ланки, підвищення рівня оплати праці лікарів, впровадження нових вимог до якості підготовки медичних кадрів, розгортання мережі кардіоцентрів, – йдеться в заяві.

Проте “сьогодні всі ці зусилля ставляться під сумнів, і робиться все для того, щоб повернути в галузь ті підходи, які і стали причинами нинішніх проблем”.

Члени уряду “вкрай стурбовані сьогоднішнім рішенням Окружного адміністративного суду Києва про усунення Уляни Супрун від виконання обов’язків. Це рішення буде оскаржено в установленому законом порядку, і ми будемо домагатися його скасування в установленому законом порядку”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *