Парламент заснував премії Ради молодим ученим

Новини України

Верховна рада України підтримала за основу та в цілому проект постанови №9505 “Про премію Верховної ради молодим ученим”.

З другого разу документ підтримали 236 нардепів.

Так, премії було засновано з метою розвитку вітчизняної науки і техніки, покращення підтримки молодих вчених, створення додаткових можливостей і стимулів для проведення ними фундаментальних і прикладних наукових досліджень та науково-технічних розробок з пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки.

  • Заснувати 30 премій Верховної ради молодим ученим, розмір кожної з них становить шістдесят прожиткових мінімумів для працездатних осіб станом на 1 січня року, наступного за роком подання робіт на отримання премії, – сказано у постанові.

Передбачається, що премія щороку присуджується молодим ученим – громадянам України віком до 35 років, якщо вчений має вищу освіту не нижче другого (магістерського) рівня, або до 40 років, якщо вчений має науковий ступінь доктора наук за отримані вагомі наукові здобутки під час проведення фундаментальних та/або прикладних наукових досліджень.

Так, ВР доручила Кабінету міністрів щорічно під час розроблення проекту закону про державний бюджет України на відповідний рік передбачати бюджетні призначення Апарату ВР, необхідні для виплати премії та вручення відповідних дипломів і нагрудних знаків.

Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *