За результатами 2018/2019 маркетингового року в Україні виготовлено 1,82 млн т цукру, що на 15% менше, ніж попереднього року. Про це повідомляє національна асоціація цукровиків України “Укрцукор”.
- Всього в сезоні працювало 42 цукрових заводи, які переробили 13,6 млн т цукрових буряків, що майже на 10% менше, ніж минулого року. Внаслідок зменшення посівних площ та кількості сировини, ми і отримали на 15% менше цукру. Проте, цього вистачить для забезпечення внутрішньої потреби та реалізації зовнішньо-економічних контрактів, – йдеться у повідомленні.
Як зазначається, ще однією причиною скорочення виробництва цукру в 2018/2019 маркетинговому році стала низька якість сировини.
Лідером з виробництва цукру стала Вінницька область – 424,0 тис. т. Другу позицію зайняла Тернопільська обл. – 227,0 тис. т. Замикає трійку найбільших виробників Полтавська обл. – 222,5 тис. т цукру.
Джерело: УНН