За що прокуратура хоче покарати двох вінницьких суддів

Новини Вінниці

Прокуратурою Вінницької області до Вищої ради правосуддя подано дві скарги щодо дисциплінарних проступків суддів.

На думку прокурора, суддями порушено засади рівності всіх учасників судового процесу, змагальності сторін, допущено безпідставні затягування розгляду справ, а також грубо порушено вимоги закону, що призвело до істотних негативних наслідків.

В одному випадку колегія суддів одного з міськрайонних судів області, допустивши низку порушень, змінила обвинуваченому у вчиненні 25 злочинів, з яких 16 – особливо тяжкі, запобіжний захід з тримання під вартою на більш м’який.

Вже наступного дня обвинувачений порушив покладені на нього обов’язки та не з’явився в судове засідання, а через місяць залишив місце проживання та зник. За клопотанням прокурора оголошено його розшук.

В іншому випадку суддя місцевого суду змінив запобіжні заходи відразу трьом особам, які обвинувачуються у наданні та отриманні неправомірної вигоди та займають керівні посади в державних органах.

Після прийняття такого рішення одна з обвинувачених не з’явилась в наступні судові засідання без поважних, на думку прокурора, причин.

Крім того, два засідання у цьому провадженні судом відкладені з невідомих прокурору причин, а за 8 місяців розгляду справи судові засідання відбулись лише двічі.

Вища рада правосуддя має оцінити таку поведінку суддів та прийняти відповідні рішення.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *