Вінниця отримала «Кришталь року» за оприлюднення бюджетних даних

Новини Вінниці

У Києві 29 січня  відбулась перша в Україні церемонія нагородження переможців рейтингу бюджетної прозорості «Кришталь року». У конкурсі брали  участь об’єднані громади та міста, які пройшли оцінювання за міжнародно методологією.

Вінниця перемогла у номінації «Найпрозоріше оприлюднення бюджетних даних в машиночитному форматі». Такий формат дозволяє автоматизовано обробляти інформацію електронними засобами. У цій номінації за перемогу змагалися Дрогобич, Львів, Ужгород та Чернівці.

Вінницю на церемоніє представляв директор Департаменту економіки і інвестиції міської ради Віталій Погосян.

  • Бюджетна прозорість та відкритість інформації є важливими принципами роботи у напрямку розвитку демократичного суспільства. Зручність та доступність інформації дають можливість громаді долучатись до її розвитку, побудови дійсно ефективного діалогу та ефективної співпраці, – зазначає пан Погосян. 

Довідка. Номінантів оцінювали за 34 критеріями. Організаторами рейтингу виступив  консорціум проектів міжнародної технічної допомоги за підтримки Представництва Європейського Союзу, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Уряду Канади, Фонду «Східна Європа», проекту ПРОМІС та Міжнародного фонду «Відродження» та інших.

За інформацією: www.vmr.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *