На Вінниччині торік прокуратура отримала понад 100 звернень від нардепів

Новини Вінниці

У середу, 30 січня, у прокуратурі Вінницької області, під головуванням очільника відомства В`ячеслава Соколового,  в режимі відеоконференц-зв’язку відбулась оперативна нарада, на якій розглядалось питання про стан реалізації органами прокуратури Вінницької області конституційного права громадян на звернення та доступ до публічної інформації, проблемні питання та заходи, спрямовані на їх розв`язання. У нараді взяли участь заступники  прокурора області, керівники самостійних структурних підрозділів апарату, керівники, перші заступники та заступники керівників місцевих прокуратур.

В`ячеслав Соколовий зауважив, що ставлення прокурора до організації  особистого прийому та розгляду звернень громадян є одним із важливих критеріїв  його відповідності займаній посаді. Саме від якості цієї роботи прямо залежить формування громадської думки про прокуратуру.

Торік до органів прокуратури надійшло понад 9 тис. звернень громадян, більше сотні – від народних депутатів України, на особистому прийомі було прийнято 4,5 тис. людей.

Прокурор області звернув увагу учасників відеоконференц-зв’язку на зосередженні  зусиль на  своєчасному, законному та остаточному вирішенні звернень. За його словами, при здійсненні  перевірок за зверненнями, необхідно  забезпечити повне, об’єктивне та якісне вирішення кожного викладеного доводу, надавати  юридично грамотну, обґрунтовану та мотивовану відповідь з посиланням на законодавчі акти.

Начальник відділу організації прийому громадян, розгляду звернень і запитів прокуратури області Віта Вакар акцентувала увагу учасників наради на проблемних питаннях, які виникають під час розгляду звернень і запитів,  прийому громадян.

Наприкінці оперативної наради В`ячеслав Соколовий звернув увагу  прокурорів, що всім необхідно забезпечити здійснення безперешкодного й регулярного особистого прийому громадян, неухильного дотримання затверджених графіків та порядку особистого прийому.  

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *