«Кубань – наша!»: вінницька молодь вшанувала героїв Крут смолоскипною ходою

Новини Вінниці


Сьогодні ввечері близько сотні вінницьких юнаків та дівчат пройшлися центром міста смолоскипною ходою на честь героїв Крут. Молоді люди промарширували від пам’ятника Михайлові Коцюбинському до монументу січовим стрільцям, віддавши таким чином шану своїм одноліткам, які сто один рік тому мужньо встали на захист України від більшовицької навали.

Учасники ходи називали героїв бою під Крутами не інакше, як предками «кіборгів» з Донецького аеропорту, що боронили українську державність вже від путінської Росії:

Більше десяти години студенти, які в більшості навіть не вміли тримати зброї в руках, стримували професійну армію Муравйова. Зараз багато хто каже, що «крутянці» це предки «кіборгів» з Донецького аеропорту, і я також поділяю цю думку. Багато добровольців, так само, як «крутянці», не маючи військового досвіду, пішли у 2014-ому захищати Україну, – висловив свою думку активіст Андрій Вербецький

Маршируючи, хлопці та дівчата вигукували патріотичні гасла. Окрім звичних «Слава Україні!», «Україна понад усе!», «Крути – вас не забути!» звучали і більш нетривіальні речівки, наприклад «Крим – наш, Донбас – наш, Кубань – наша!».

Містяни, продираючись у напівдрімоті крізь сутінки, «прокидалися», і з неприхованою цікавістю спостерігали за групою молодих людей зі смолоскипами.

Завершилася хода хвилиною мовчання біля монументу січовим стрільцям.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *