Вінничани заборгували за тепло та гарячу воду 97 мільйонів, комунальники ходять «у гості» до боржників

Новини Вінниці

Станом на 28 січня мешканці Вінниччини заборгували за опалення та гарячу воду 97 мільйонів гривень. Аби спонукати людей сплачувати рахунки, співробітники «Вінницяміськтеплоенерго» вдаються до роз’яснювальних робіт.

Теплопостачальне підприємство постійно проводить роз’яснювальні роботи з боржниками. Зокрема, влаштовує обходи по домівках вінничан, які мають чималі борги, щоб з’ясувати причини несплати рахунків та попередити їх про необхідність погасити заборгованість. Так, один із таких обходів КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» провело 28 січня, – йдеться на сайті установи

У відомстві інформують: під час обходів боржникам нагадують, яку суму вони заборгували за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання та закликають якомога швидше сплатити рахунки. Якщо ж у боржників немає можливості сплатити всю суму одразу, представники підприємства розповідають про можливістьреструктурувати заборгованість. Для цього потрібно укласти договір з КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго», що передбачає сплату боргу рівними частинами протягом визначеного періоду, але треба також обов’язково сплачувати поточні нарахування за послуги.

На сьогодні на підприємстві укладено 348 договорів на реструктуризацію заборгованості на загальну суму понад 3 мільйони 877 тисяч гривень.

У крайніх випадках «Вінницяміськтеплоенерго» вдається до радикальних заходів – доводить справу до суду. За 2017-2018 року державною виконавчою службою з вінницьких боржників було стягнено у примусовому порядку понад 5 мільйонів гривень.

За матеріалами: http://vmte.vn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *