Відлига: вінничан просять попереджати «комунальників» про забиті зливні колодязі та небезпечні бурульки

Новини Вінниці

Комунальні служби Вінниці розчищають колодязі зливної каналізації та готуються до «боротьби» із бурульками напередодні відлиги. Потепління  прийде у місто вже завтра, 29 січня.

Найближчими днями у Вінниці синоптики прогнозують потепління. Завтра очікується температура від нуля до п’яти градусів тепла, можливі опади – мокрий сніг з дощем. Плюсова температура триматиметься протягом тижня. Тому зараз комунальні служби особливу увагу приділяють розчистці колодязів зливової каналізації, щоб забезпечити водовідведення талої води, – повідомляють у міській раді

Відповідна робота триває вже близько двох тижнів, і основна частина решіток зливової каналізації уже прочищена.

За інформацією департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради, наразі по місту працює дві бригади з очищення решіток та оглядових колодязів. Система зливової каналізації обстежується комунальними службами згідно з розробленим графіком. 

Всіх, хто раптом помітить забитий колодязь, просять одразу ж телефонувати до відділу «Цілодобова варта» (тел.:15-60, 60-15-60, 65-15-60 (з мобільного через код  0432), 0800-60-15-60). В такому разі бригада одразу виїде на вказане місце.

До того ж, вінничани, що побачать небезпечні бурульки на дахах комерційних будівель або нерозчищену прилеглу територію, можуть надсилати цю інформацію до Муніципальної поліції через – Viber (тел. (067) 4-102-101) або Facebook.

Нагадаємо, згідно з Правилами благоустрою та санітарного стану м.Вінниці, всі суб’єкти господарювання повинні самостійно прибирати свою територію від снігу та льоду, це ж саме стосується і фізичних осіб-підприємців (власники кафе, магазинів тощо), а також збивати бурульки з дахів, або ж огороджувати небезпечні ділянки вулиці. Хто не дотримується цих правил, ризикує отримати штраф у розмірі від 850 до 1 700 грн. За цим слідкує Муніципальна поліція. Тож вінничани, які будуть бачити небезпечні бурульки на дахах комерційних будівель або нерозчищену прилеглу територію, можуть надсилати цю інформацію до Муніципальної поліції через – Viber (тел. (067) 4-102-101) або Facebook.

До слова, працівники комунальних служб просять водіїв не залишати автомобілі вздовж проїжджих частин, щоб припаркований транспорт не заважав проводити розчистку доріг.За матеріалами: http://www.vmr.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *