Китай визнав незаконним вирощування ГМО-дітей

Новини Світу

Влада Китаю заявила, що покладає на вченого Хе Цзянькуя повну відповідальність за створення перших у світі генетично відредагованих дітей. Про це повідомляє Naked Science.

Дівчатка-близнючки і мати з ще не народженої дитини перебувають під пильним наглядом лікарів, а сам вчений, який проводив експеримент буде покараний, – ідеться в повідомленні.

Про своє досягнення він оголосив ще в листопаді минулого року, після чого влада зайнялися розслідуванням цієї справи.

Зазначається, що попереднє розслідування прийшло до висновку, що вчений «організував проектну групу, що включала іноземний персонал, який навмисно уникав нагляду і використовував небезпечну технологію для виконання редагування генів ембріонів людини з метою відтворення, що офіційно заборонено законом».

Як повідомляють китайські ЗМІ, в період з березня 2017 року по листопад 2018-го Цзянькуй підробляв результати етичної експертизи і набрав вісім пар для участі у своєму експерименті, що призвело до двох вагітностей. За даними слідчих, одна з матерів народила близнюків, яких звуть Лулу і Нана, а ще одна жінка досі вагітна і носить відредагований плід. Зараз немовлята і мати знаходяться під пильним медичним наглядом.

На Другому міжнародному саміті з редагування геному людини в Гонконзі вчений вперше заявив, що спробував створити у близнят стійкість до ВІЛ, відключивши ген CCR5.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *