Фестивалем вуличної їжі «Vinnytsia FoodFest» завершуються новорічні гуляння у нашому місті. Смачний та ароматний захід відбувається цими вихідними у Центральному парку біля головної ялинки міста. Відвідувачів частують шашликами, хот-догами, картоплею фрі, солодощами, кукурудзяними чіпсами та іншими стравами. Із напоїв пропонують глінтвейни, чаї та каву.
Готуємо хот-дог в лаваші, мисливські ковбаски, роли з курочкою та овочами, сир з зеленню у лаваші, картоплю фрі, ковбаски гриль, курячі та свинячі стейки, реберця, овочі, солодку та несолодку випічку, і, звичайно ж, хіт сезону – глінтвейн. Діти, здебільшого, беруть хот-доги, а дорослі шаурму та глінтвейни, – розповіла киянка Анна, яка приїхала до Вінниці на вихідні, аби годувати гостей фестивалю
Найпопулярніша вулична м’ясна страва – шашлик, коштує на фестивалі 45-50 гривень за 100 грамів
Я купляв шашлик по 50 гривень і картоплю. Прийшлося до смаку, дуже смачно, – поділився своїми враженнями вінничанин Ігор
Поки більшість відвідувачів фесту балували себе не зовсім корисними смаколиками в останні святкові дні, більш «гастрономічно свідомі» містяни зібралися навколо учасника шоу «Майстер-Шеф» Олега Ковальчука, який готував курячі крильця в медово-гірчичному соусі та італійський суп, а разом з тим розповідав про важливість правильного харчування.
Ми доглядаємо наші автомобілі, купляємо найкраще паливо, мастила. а питаєш в людини: «Що ти сьогодні їв»?, і чуєш: «Та так, щось закинув». Ну як це «щось закинув»? Це ж ваш організм! І не треба виправдовуватися, що немає часу. Час правильно поїсти завжди можна знайти, – переконував кухар
Стравами від шефа перехожих пригощали безплатно. Майстерність Олега містяни оцінили на «відмінно», однак вінницькі господині зізналися, що все одно б приготували по-своєму.
Крильця супер, але б я туди ще перчика чилі додала, дуже люблю гостре, – сказала журналістові «ВінницяОК» Анастасія
До речі, головну ялинку міста закриють вже сьогодні о 19:00. Глядачам обіцяють файєр-шоу, тож радимо не пропускати таке видовище.
Олександр Сашньов