Уляна Супрун рекомендує змінити традиційний новорічний гарнір – картопляне пюре та знайти простішу заміну. Про це в.о. міністра охорони здоров’я написала на своїй Facebook сторінці.
Традиційно за столом української сім’ї можна побачити пюре або печеню. Картопля не шкідлива, але пюре на молоці чи сметані — це зайві калорії, важкість в шлунку, та й підгадати час, коли те пюре зробити, непросто. Тож оберімо простішу заміну, – написала написала в.о. міністра охорони здоров’я.
Замінити традиційний новорічний гарнір можна на тушкований зелений горошок, пропонує Супрун.
Печений гарбуз — гарно пасуватиме до всього жирного за столом.
Ще можна обрати запечені чи потушковані селеру, моркву і пастернак — у них мало калорій, корисна клітковина, і просте приготування.
Також вона рекомендує запивати їжу водою або травяним чаєм, а не алкоголем, кавою чи солодкими газованими напоями.
Від алкоголю краще відмовитися, бо не існує безпечної дози, – підкреслила Супрун.
Але якщо ви все ж таки віришили споживати алкоголь, то не треба закусувати без міри, бо це не врятує від спяніння.
Виконуюча обовязки міністра охорони здоровя рекомендує червоне вино, бо на відміну від коктейлів чи інших міцних напоїв, в ньому хоч є щось корисне.
А от щодо десертів, то Супрун рекомендує не вражати близьких кулінарними винаходами у вигляді тортів з кремами, рулетів чи жирних пампухів. Це змусить їх переїсти та почуватися недобре.
А от кутю заміняти нічим не треба. Цільнозернова пшениця, мак, горіхи, узвар і сухофрукти — все корисне!, – додала Супрун.