«Карта біомаси»: на Вінниччині достатньо біоресурсів, щоб майже повністю відмовитись від газу

Новини Вінниці

У Вінниці представили результати наукового дослідження «Карта  потенціалу  біомаси у Вінницькій області». Проект  реалізовувався  за кошти обласного бюджету  у рамках  обласної «Програми підвищення енергоефективності  та зменшення споживання  енергоресурсів у Вінницькій  області  на 2017-2022 роки». Підсумки презентували сьогодні, 21 грудня.

Дослідження виконувались Науково-технічним  центром «Біомаса» за дорученням Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури ОДА

Як повідомила спеціаліст НТЦ «Біомаса» Тетяна Желєзна, зведений  технічний потенціал біомаси Вінниччини складає  понад 1 млн. тонн умовного  палива з альтернативних джерел. Використання  таких  обсягів  біомаси  дозволить скоротити 37%  викопних палив,  що  споживаються в області,  або майже повністю  замістити споживання природного газу Вінниччини,  яке складає  близько  830-850 млн. м.куб.  на рік.

Під час презентації була представлена електронна карта потенціалу  біомаси у розрізі районів  області. На ній можна знайти геодані про розташування  котельного обладнання бюджетних та комунальних установ, лісгоспів,  сільськогосподарських  підприємств,  пелетних  ліній. Зафіксовані на карті і вільні  земельні  ділянки,  які можливо  використати для вирощування енергетичних  культур.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *