Спасо-Преображенський кафедральний собор у Вінниці перейшов до Православної церкви України

Новини Вінниці

Сьогодні, 17 грудня, на позачерговому засіданні священного Синоду представники Української православної церкви Московського патріархату обговорили наслідки об'єднавчого Собору, який пройшов у Києві 15 грудня та звільнили двох своїх архієреїв, які були там присутні, повідомляє «Українська правда» , посилаючись на інформацію від керуючого справами УПЦ МП митрополита Бориспільського і Броварського Антонія.

Священний синод вимушений був ухвалити відповідні рішення відносно двох наших архієреїв, які, незважаючи на рішення архієрейського Собору і священного Синоду, все ж таки взяли участь у зібранні 15 грудня, – сказав Антоній.

Зазначається, що митрополит Вінницький і Барський Симеон та єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр були звільнені зі своїх посад, а також їм заборонено священнослужіння. Він наголосив, що відповідні рішення були прийняті і до тих священиків, які брали участь в об'єднавчому Соборі.

Митрополит Вінницький і Барський Симеон оголосив про перехід Спасо-Преображенського кафедрального собору у Вінниці до Православної церкви України.Про це повідомив керівник прес-служби Вінницької єпархії протодиякон Владислав Демченко.

За словами Владислава Демченка, Симеон оголосив про перехід собору до нової церкви на літургії 16 грудня. При цьому, парафіяни жодних змін не відчують. Він також уточнив, що служби у храмі будуть правитися тією мовою, якою самі побажають парафіяни.

Сьогодні ж, 17 грудня, у день пам'яті святої великомучениці Варвари, митрополит Вінницький і Барський Симеон разом зі священиками звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста Вінниці. Після Літургії та величання проспіваного перед іконою з часткою мощей святої великомучениці Варвари Архіпастир звернувся до вірян з проповіддю та привітав причасників з прийняттям Святих Христових Таїн, повідомляє прес-служба Вінницької єпархії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *