Держпродспоживслужба не буде перевіряти якість новорічних ялинок

Новини України

Держпродспоживслужба не буде перевіряти якість новорічних ялинок, які продаються на ялинкових базарах в Україні. Про це повідомив голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Києва Олег Рубан.

Сьогодні, в межах санітарного законодавства, лабораторні випробування находяться в межах компетенції Міністерства охорони здоров'я. Дерпродспоживслужба здійснює заходи контролю суб’єктів господарювання по продажу, – зазначив чиновник.

За його словами, у випадку, якщо покупці або місцеві органи влади будуть скаржитись на неналежну якість ялинок, Держпродспоживслужба обов’язково буде проводити контрольні вимірювання на вміст радіації в ялинках.

При цьому він додав, що при виборі живої ялинки на ялинковому базарі покупці мають обов’язково перевіряти сертифікат походження.

Нагадаємо, 30 листопада державні лісогосподарські підприємства в Україні розпочали реалізацію новорічних ялинок.

Метрові ялинки можна буде придбати від 120-150 грн. Чим вища та пишніша ялинка – тим дорожче обійдеться. Середня вартість буде близько 300-400 грн за деревце півтора метра заввишки. Найнижча вартість новорічного символу буде у тридцятих числах грудня – тоді ялинку можна взяти за безцінь.

Святкова новорічна програма цього року в Києві почнеться 15 грудня із зустрічі Святого Миколая на Контрактовій площі, 19 грудня запалять головну новорічну ялинку на Софійській площі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *