Прокуратура просить арештувати Продана із альтернативою застави 89 млн грн

Новини Вінниці

Сьогодні, 3 грудня,  Солом'янський районний суд Києва почав розгляд клопотання про арешт колишнього в. о. голови Державної фіскальної служби України Мирослава Продана.

Сторона обвинувачення просить заарештувати Мирослава Продана з можливістю внести заставу в 89 млн гривень, –  заявила суддя у залі суду.  Також прокурори просять зобов'язати Продана здати на зберігання паспорти та носити електронний засіб контролю.

Прокуратура просить обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначити розмір застави у 89 млн гривень і покласти на нього наступні обов'язки: прибувати за кожноі вимоги, повідомляти про зміну роботи чи місця перебування, здати на зберігання свій паспорт та паспорт для виізду за кордон, носити електронний засіб контролю, – сказала суддя.

Прокурор, зокрема, зазначив, що наразі стороні обвинувачення невідомо, чи Продан дійсно перебував на лікуванні. 

Не вказано також, який був діагноз і які там прописані пояснення. Що зараз надає захист у вигляді довідки – невідомо, – сказав прокурор Козачина.

Раніше адвокат Лариса Криворучко просила застосувати до екс-очільника ДФС більш м'який запобіжний захід:

Дружина Продана перебуває на 4 місяці вагітності..Просимо застосувати більш м'який запобіжний захід до Мирослава Продана.

Нагадаємо, Мирослава  Проданапідозрюють у незаконному збагаченні та відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом. За даними слідства, на кошти в сумі 89 млн гривень він придбав нерухомість, в тому числі – за кордоном.

За інформацією: www.rbc.ua  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *