Запашні аромати вина, кориці, лимону та різноманітної вуличної їжі наповнили Центральний парк Вінниці 1-го та 2-го грудня. Саме в ці дні у місті відбувся фестиваль глінтвейну.
У нас дуже великий вибір глінтвейнів на натуральних винах та наливок, які також готуються у домашніх умовах. Ми вже вісім років беремо вино в одного з підприємців з Хуста, а самі приїхали на фестиваль з Києва, і нам дуже у вас подобається! Коли гарні люди, гарне місто, тоді продається все, вінничани приходять і дякують! – розповідає "майстриня глінтвейну" Ірина
З інших регіонів України завітали і фермери, аби продати свою продукцію. Так, Володимир із Дніпропетровщини привіз на фестиваль близько двох десятків видів домашніх сирів, які так добре смакують із винними напоями:
На смак подібних до наших сирів нема ніде, це треба куштувати. Наша ферма називається "Добрий пастир". Над сирами працює вся родина, і діти також допомагають. Вінничани охоче беруть в нас усі сири, ми підбираємо продукт під побажання покупців
Їжу на фестивалі можна знайти на будь-який смак: шаурма, шашлики, плов, сосиски та сардельки, картопля, – смаколиків вдосталь і всі вони зваблюють ароматами перехожих. Все дуже смачно, однак відвідувачі зазначають: не вистачає культмасової програми, і бідкаються, що будь-яке гуляння в місті перетворюється на свято прожерливості.
Ми з дружиною куштуємо глінтвейн з трояндового вина, потім вип'ємо ще якийсь, потім з'їмо шашлику з коньяком, а завершимо знову-таки глінтвейном. А так, за великим рахунком, нічого нового. У нас на всі свята тільки їдло, розваг нема ніяких. Це якщо казати чесно, – дав свою оцінку фесту вінничанин Вадим
Додамо, що фестиваль триватиме до 22:00, тож всі охочі пропустити кухлик гарячого глінтвейну у вихідний день ще встигають це зробити.
Олександр Сашньов