Дослідницький апарат Mascot здійснив посадку на астероїд

Новини Світу

Німецько-французький апарат Mascot у середу, 3 жовтня, здійснив посадку на астероїд Рюгу. "Астероїд знайшов нового жителя", – оголосило у зв'язку з цим Японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA).

Апарат Mascot, величиною всього лише 30 на 30 сантиметрів, повинен зібрати інформацію про астероїд і, зокрема, доставити на землю зразки грунту, пише DW.

У нього немає власних сонячних батарей, тому він зможе працювати на поверхні Рюгу не довше 16 годин – до повного розряду літієвого акумулятора.

Mascot, запущений з японської станції "Хаябуса-2", може лише один раз змінити своє місцезнаходження на поверхні астероїда за рахунок стрибкового механізму. Він оснащений двома антенами, що забезпечують швидкість передачі даних до 37 кілобіт в секунду.

За допомогою станції "Хаябуса-2", відправленої в космос в грудні 2014 року, вчені сподіваються зібрати більше інформації про розташовані поблизу астероїди, щоб, серед іншого, розробити методи захисту від метеоритів та інших космічних тіл, які можуть впасти на Землю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *