Із вінницьких аптек зникне протиінфарктний препарат “Клопідогрель”

Новини Вінниці

В Україні тимчасово заборонили реалізацію та застосування лікарського засобу "Клопідогрель". Про це повідомляється у розпорядженні Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

"На підставі надходження термінового повідомлення від Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у м. Києві від 25.09.2018 № 17-02 та негативного висновку щодо якості лабораторії з контролю якості лікарських засобів та медичної продукції Державної служби з лікарських засобів у Київській області від 14.09.2018 № 0192 щодо встановлення факту невідповідності вимогам методів контролю якості до реєстраційного посвідчення № UA/3924/01/01 препарату за показниками "Розчинення", "Однорідність дозованих одиниць" та у відповідності до Конституції України…. ТИМЧАСОВО ЗАБОРОНЯЮ реалізацію та застосування лікарського засобу КЛОПІДОГРЕЛЬ, таблетки, вкриті оболонкою, по 10 таблеток у блістері; по 3 блістери в картонній коробці, серії 20517, виробництва Товариство з обмеженою відповідальністю "Дослідний завод "ГНЦЛС", Україна, до окремого рішення Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками",- сказано у документі.

Усі аптеки мають вилучити даний препарат з обігу шляхом поміщення його у карантин до нового розпорядження Держлікслужби.

Довідка: "Клопідогрель" застосовується для профілактики атеротромбозів (інфаркт міокарда, ішемічний інсульт, тромбоз периферичних артерій) у хворих на атеросклероз. У комбінації з ацетил саліциловою кислотою у хворих з гострим коронарним синдромом без підйому сегмента ST (нестабільна стенокардія або інфаркт міокарда без зубця Q).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *