На Вінниччині посадовця звільнено з роботи, трьох – притягнуто до відповідальності за корупційні правопорушення

Новини Вінниці

За результатами розгляду подання прокуратури Вінницької області 14 травня 2018 р.  Літинською районною державною адміністрацією, припинено повноваження спеціаліста одного з відділів Літинської РДА у зв’язку зі скоєнням адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого частиною другою статті 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані). Крім того, районною державною адміністрацією проведено навчання з підпорядкованими працівниками.

Крім того, Жмеринською місцевою прокуратурою Вінниццької області, за результатами вивчення інформації розміщеної на офіційному веб-сайті НАЗК, 26 червня 2018 р. внесені два подання голові однієї з сільських рад Барського району щодо порушення вимог фінансового контролю двома посадовими особами сільської ради. На виконання подання, розпорядженням сільського голови сільської ради створено комісію з проведення службового розслідування, за результатами проведення якого 24 липня 2018 р. посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності – оголошено догани.

Загалом, з початку поточного року, органами прокуратури Вінницької області, у порядку визначеному статтею 65 Закону, внесено 45 подань такої категорії.

Переважна більшість подань внесена у зв’язку з порушеннями у сфері фінансового контролю: несвоєчасне подання електронних декларацій, та зазначення в них недостовірних відомостей, несвоєчасне подання та неподання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані.

Найбільша кількість подань внесена до органів місцевого самоврядування – 16 та обласної і районних державних адміністрацій – 10.

За результатами розгляду подань керівниками установ, підприємств та організацій, яким вони вносились, вжито низку заходів для усунення причин та умов, які сприяли порушенню вимог антикорупційного законодавства. За допущені порушення до дисциплінарної відповідальності притягнуто 3 посадових осіб та 1 особі припинено державну службу.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *