Карін Міхелс, директор Інституту профілактики та епідеміології онкологічних захворювань Фрайбурзького університету і професор Гарварду, заявила, що кокосове масло є «чистою отрутою». Про це пише Business Insider. Під час лекції у Фрайбурзі професор розповіла про шкоду, що може завдати кокосове масло, якщо його вживати в їжу. Вона заявила, що він є «одним з найгірших продуктів, які тільки можна з'їсти».
Міхелс підкреслила, що кокосове масло більш ніж на 80% складається з насичених жирів — це вдвічі більше, ніж свиняче сало і на 60% більше, ніж яловичий жир. Вона зазначила, що масло кокоса підвищує вміст «поганого холестерину» (ЛПНЩ — Ліпопротеїни низької щільності). Його надлишок збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.